Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
    Има ли някой който кара относително спокойно да си сподели разхода.
    Направо не е истина на тези цифри, които ги цитирате. Особено за 2.4-ката. Много нереално. Аз ако моя аналогичен дизел на тази 159-ка/2.4 ми даде 12/100 разход направо ще я засиля някъде
    Мога да ти дам реални цифри за мойта кола в София и извън града
    -лятото с нормално каране и понякога настъпване-точно 10,зимата скача на 11-11.5
    -извън града,магистрала около 7/скорост до 160-170/,но после на двулентовия рязко спада на 6/скорост 100-120/,падал съм и на 4.7 до Серес и обратно,ма тва са единични случаи/беше с 77 км. средна скорост/
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Мога да ти дам реални цифри за мойта кола в София и извън града
      -лятото с нормално каране и понякога настъпване-точно 10,зимата скача на 11-11.5
      -извън града,магистрала около 7/скорост до 160-170/,но после на двулентовия рязко спада на 6/скорост 100-120/,падал съм и на 4.7 до Серес и обратно,ма тва са единични случаи/беше с 77 км. средна скорост/
      Явно не си меродавен за спокойно каране с тези 160-170км/ч

Градско, когато ти дава 10/100 колко ти е средната скорост?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Явно не си меродавен за спокойно каране с тези 160-170км/ч

Градско, когато ти дава 10/100 колко ти е средната скорост?
        Аз ти казвам до 160-170,тва не занчи че карам винаги с толкова,обикновенно е 140-150.Инче в града средната скорост по борд ми е 20 км.ч.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Занулих трип-А на 01.10.11г до момента 2230км където 90% е каране само магистрала,скорост 130-170км във този диапазон някой път и по бавно,остават и 10% градско където колата се кара почти винаги студена на къси разтояния.
          Среден разход за този пробег 8.2 на 100км.
          Alfa romeo GTVex
          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• абе нещо не е точно с разхода на нашите двигатели...

покарах а6 2.7тди 2007ма 3-4 дена и на магистрала с постоянна скорост 150 харчеше 8, на 200 за около 10 минути 10/100....

градско студени стартове и т.н. 9.5 за около 300 км градско....

заеби... 6 цилиндров ... :/
            Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 19:55.
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
              абе нещо не е точно с разхода на нашите двигатели...

покарах а6 2.7тди 2007ма 3-4 дена и на магистрала с постоянна скорост 150 харчеше 8, на 200 за около 10 минути 10/100....

градско студени стартове и т.н. 9.5 за около 300 км градско....

заеби... 6 цилиндров ... :/
              Това сега много или малко е?

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Това сега много или малко е?
                ми малко е! моята 4 цилиндрова прави такъв разход а работи 2 пъти по-шумно...
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

ми малко е! моята 4 цилиндрова прави такъв разход а работи 2 пъти по-шумно...
                  Аха ясно, и аз до това заключение съм стигнал отдавна въпреки, че сравнявам бензинови мотори. Интересно ми беше при дизела на Алфа, нещо взех да се позаглеждам, но така като слушам...
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 20:18.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                    Аха ясно, и аз до това заключение съм стигнал отдавна въпреки, че сравнявам бензинови мотори. Интересно ми беше при дизела на Алфа, нещо взех да се позаглеждам, но така като слушам...
                    2,4 докич, няма как....

2,4ката определено е по-добрия избор ако разхода на 2.7цата не те плаши, 2.4ката за същите цифри ще ти даде повече кеф

щото халудито е с комфортен интериор, ама имаш чуството, че караш офис на колела, а не нещо дето да ти е кеф от него....

пък и 2.4ката реве по-хубаво от шестака на CCCO-то
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

2,4 докич, няма как....

Моето камионче 2,4 петак 185 коня аФтомат и то харчи средно 8 при 130 км/ч - натоварено с много багаж и с кутия на покрива

При кротко извънградско каране около 7,0-7,2 л/100 км

Последното засичане близо 600 км градско в София - 10,2 л/100 км (зареждане пълно-пълно)

Ама е 4х4, тежи 2,2 тона празно и има аеродинамика на гардероб

Тия дни ще го водя при Бобо за Еко-чип - говори се, че щяло да гори по-малко
                      Volvo XC90 D5 '06
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• И аз това казвам.
                        Не може моята таратайка в момента да е с 50% по-голям двигател, да тежи повече и да търкалям постоянно и 4-те колела и накрая разхода да ми е съизмерим с на 1.9 159ка.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

И аз това казвам.
                          Не може моята таратайка в момента да е с 50% по-голям двигател, да тежи повече и да търкалям постоянно и 4-те колела и накрая разхода да ми е съизмерим с на 1.9 159ка.
                          Е да де, ама всеки "кон" на Алфата носи по над 11 килограма на "гърба си" . При теб какъв е тоя показател?
                          Съотношението маса/мощност е една от най-важните характеристики за един автомобил, но естествено никъде не го дават директно. Не че не може човек да си го сметне, но тогава по друг начин звучат всики тия "коне" .
                          От това пряко зависи разхода и ускорението .
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Айде да си говориме за разхода на 159,а не някви камиони и самолетни перки,който го е страх от мечки да не ходи в гората.....................

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Моето камионче 2,4 петак 185 коня аФтомат и то харчи средно 8 при 130 км/ч - натоварено с много багаж и с кутия на покрива

При кротко извънградско каране около 7,0-7,2 л/100 км

Последното засичане близо 600 км градско в София - 10,2 л/100 км (зареждане пълно-пълно)

Ама е 4х4, тежи 2,2 тона празно и има аеродинамика на гардероб

Тия дни ще го водя при Бобо за Еко-чип - говори се, че щяло да гори по-малко
                              Явно има нещо странно с дизелите защото 10 и аз докарвам в София с 2.4 на 156 ца.
                              Със същия мотор на Либра професора докара до 6 и дребни пак в София.
                              4 различни коли.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                Айде да си говориме за разхода на 159,а не някви камиони и самолетни перки,който го е страх от мечки да не ходи в гората.....................
                                просто се чудя
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X